Nic & Wes
+65 64497949

Project Showcase

PROJECT SHOWCASE: FUSION HERITAGE (Feb 2022/Issue 141)

by admin
Feb , 1
PROJECT SHOWCASE: FUSION HERITAGE (Feb 2022/Issue 141)

An idyllic modern meets black and white corner terrace, this home was one of our projects which were affected by the Circuit Breaker. It was a time of uncertainty for many, a shortage on workforce but, in true Nic & Wes style, we ploughed along in the face of adversity as a united team to complete this home.
 
Modelled with the appeal of the colonial black and white abodes of yesteryear, this corner terrace home was modified to fit the family unit and lifestyle through reconstruction. Reconstruction is when more than 50% of your façade and built-up area is changed while maintaining parts of the existing structure of the home. This avenue also requires plan submissions and government-body approvals.

The exterior of the home reflects that distinct black and white colour palette channelled through the walls, balcony railings and window frames. Elongated window profiles visually accentuate the height of the home.

 

Venturing into the home, the monochromatic palette of its exterior is swapped for a more industrial chic style through the selection of materials and colour. With its fluidity of open concept space, the living room is subtle yet effectively segregated with its dressed-up ceiling decked with wood laminate. The floors encompass a stark contrast of faux concrete tiles. Making full use of the side-space of its corner terrace plot, full length windows line the perimeter of the home to maximise the air and light flow into the home.

Next to the living room, the spacious dining and breakfast counter are located. The openness of the three areas makes it ideal to accommodate family and friends. Tying in that touch of nostalgic charm, modern peranakan inspired tiles in muted tones line the breakfast counter into the kitchen which is another way of defining a space without the need for walls.

Toward the back of the home stands a stunning black powder-coated metal collapsible entranceway reminiscent of the Botswick gates seen in old shophouses.

On the topic of shophouse aesthetics, the riser of each stair is tiled with Peranakan-inspired square tiles, each piece distinct but combined together in a juxtaposition of patterns for a feature sight as you ascend onto the higher levels.

At the second floor, the boys’ domain. Situated in close proximity to each other the play/study room and bedroom make it the ideal space that is functional for them to bond and work together.

 

An exclusive recluse, the top floor becomes a private space for the homeowners. Away from distraction, the in-house office space come library is an especially essential room to have with more work-from-home flexibility.

The master bedroom is a spacious and intimate space that has a touch of costal colonial resort living with its exposed ceiling wood banisters playing a decorative appearance in its aesthetic. The pastel pink walk-in wardrobe is lined with ample closet space and a boutique style makeup station; just the right hint of femininity that any woman can appreciate. The master bathroom, equally as spacious blends in with the neutral greys and wood colour palette seen throughout the home.
 
Tailored for the family in a way that they can truly appreciate and utilise the various parts of the home, this is what design and build is all about. Taking cue from the homeowners’ requirements and carefully working the function into form to create a home that they can identify with but most importantly feel comfortable in.

© Nic & Wes 2020. All Rights Reserved.

sorry

This promotion is only valid for first-time orders only.

X

NEWS LETTER SIGNUP

RECEIVE A NEW ISSUE EVERY MONTH

ON THE LASTEST NIC & WES PROJECT SHOWCASES AND TIP GUIDES

+

AND EXCLUSIVE COMPLIMENTARY E-BOOK

"IN A DECADE LIFESTYLE HOMES BY NIC & WES BUILDERS PTE LTD"

(HARCOPY VERSION RETAILING AT $59,.90)

Thank you, Your Email Sent Successfully.
Unexpected Error.